PERNAH TENGOK THE RING TAK?

ha...takut kan...seram kan....

tapi ni bukan The Ring tu..

Ni nama dia KULAT RINGWORM..sejenis KURAP akibat jangkitan fungus.

banyak lagi jenis2 kurap ni..semua adik beradik lain-lain bentuk je.

KALAU PAKAI STEROID PUN TAK JALAN?

kita lawan dari dalam pakai vitamin berkualiti dan selamat bebas dari chemical bahaya.

1.KRIM HERBAL BLEND

Sapuan luaran yang mengurangkan kegatalan atau rasa tidak selesa..sejuk je..berangin..

2.GARLIC COMPLEX

Sebagai ejen antibiotik semula jadi melawan kuman dan bakteria

3.ALFALFA

Mempunyai fungsi seperti anti histamin yang menghalang kegatalan

TESTIMONI





DAPATKAN SET KURAP DISINI DAN DIHANTAR SEHINGGA PINTU RUMAH

HUBUNGI 0106300503 BAGI MENDAPATKAN DISKAUN 20% DAN KONSULTASI PERCUMA!!


RAHSIA??

Mana ada rahsia sebenarnya...rahsia yang semua orang tahu...

Tengok artis kemahen kan kulit depa..masa mula2 depa jadi artis kulit muka lebih kurang kita je..gelap bertompok harap make up je..belum tengok artis Korea..kita pun sibuk la nak putih licin mcm depa..depa ni duit berlonggok maintenen tinggi..tak kisah la kan..

tapi utk petua umum benda basic nak kena jaga ialah

1.ELAKKAN GULA

Sebab apa tau...gula ni meningkatkan lagi wrinkles dan kedut2 di wajah korang haaa...sbb gula ni sedut nutrien tau..tu pasal muka nampak cpt tua..so berpada-padalah dengan gula..boleh beza org kuat minum gula dgn yang tidak..ce tgk ce tgk..

2.MAKAN MAKANAN TINGGI OKSIDA

Antioksida ni penting bagi menghalang radikal bebas.Setiap hari kita stress kan..asap kenderaan ,asap rokok,kurang tidur,sakit kepala dan macam2 lagi..ini lagi mempercepatkan kedutan diwajah.Jadi wajiblah ambil pemakanan antioksida.Saya pilih vivix je..cepat..ngap je sesudu teh.

3.BERSENAM

Bersenam ni boleh kuatkan otot..senaman muka pun penting..senyum tu pun dah menggerakkan otot2 muka ..baru awt muda..


4.PILIH SET PENJAGAAN WAJAH YANG BETUL

Ini penting sangat.Sebab kandungan setiap bahan mempengaruhi jangka hayat kulit.Ada yang dapat hasil cepat tapi beri kesan pada tubuh badan yang lain.Dan ada juga yang tiada kajian klinikal malah hanya bergantung dengan testimoni utk menunjukkan keberkesanan produk.

Tetapi berlainan dengan YOUTH dari Shaklee yang merupakan hasil kajian selama 8 tahun dan terbukti meremajakan kulit sehingga 10 tahun lebih muda!!

jom try YOUTH!

SET PENJAGAAN WAJAH MUDA REMAJA


HUBUNGI 0106300530 OKAY!!

Bulan ni FREE..
FREE RADIANT C+E BERNILAI RM412.50!!

HAA...ITULAH RAHSIA NYA...nampak muda remaja walaupun usia sebenar adalah RAHSIA!!

Ini baru betul RAHSIA..RAHSIA kan umur anda dengan YOUTH!
Assalamualaikum
Hai ebi bodi..

Harini anjali bz sikit la dari pagi ke pasar beli ikan dan awas nak buat laksa .Esok majlis pertunangan adik bongsu.

Saje nak share dengan semua yg sudi baca ni.. Ada tak sesiapa yg kulit dia senang sangat terbakar kalau berjemur bawah matahari. Contohnya selalu lawat site ke, yg kerja tgh padang mcm hari sukan ke ?

Haa.. Maknanya kulit tu dah sensitif sangat tu . .ada yang sampai pedih, merah.. Kalau putih lagi nampak. .Tapi biasanya kalau kulit dia hitam manis atau sawo matang kurang sikit sunburn nye. .Tapi tak tahulah.

Mungkin jgk krim dia pakai tak sesuai dan mampu nak tahan dari cuaca panas .

Nak tak kalau ade satu benda ni yg boleh pulihkan sunburn korang dlm masa yg singkat dan selamat semulajadi.

YOUTH

NIGHT CREAM dan SPF 50+ MOSTURIZER


SPF 50 ade mosturizer sebagai pelindung uv yg berkesan dan melembabkan kulit dari kering. Memang shield betul kulit muka pakai ni macam perisai matahari.. Serius masa sukan hari tu anjali pakai dok tgh padang tak rasa pedih langsung kulit muka. Kawan lain dah berbelak dah muka. Syok wehh. .

Krim malam ni lagi Best !!malam2 pakai rasa muka kena rendam dalam air. .Sejuk.. Bangun pagi esok rasa kulit lembab sangat. Pedih berjemur pun hilang .Lega.. 

So korang yang ade masalah sunburn tak tahan panas tu jgn lupa pakai dua item ni.. Sangat membantu tau!! 

0106300503

0106300503

0106300503

ISTILAH YANG MENERANGKAN PENYAKIT JANTUNG


  • PENYAKIT ARTERI KORONARI iaitu penyakit arteri koronari itu sendiri

  • PENYAKIT JANTUNG ISKEMIA iaitu penyempitan salur darah yang menyebabkan ISKEMIA ( kekurangan bekalan darah ke otot jantung

  • INFARKSI MIOKARDIUM ( IM ), KORONARI , TROMBOSISI KORONARI,SERANGAN JANTUNG - kelumpuhan otot jantung yang disebabkan oleh halangan bekalan darah

MASALAH JIKA KURANGNYA OKSIGEN YANG TIBA DIJANTUNG

  1. ANGINA : sakit dada yang dirasakna apabila bersenam atau menjalankan aktiviti seharian.Kesakitan akan hilang dengan berehat.
  2. SERANGAN JANTUNG : kesakitan dada yang teruk yang disebabkan oleh kelumpuhan satu bahagian otot jantung apabila bekalan darah ke bahagian berkenaan terputus sepenuhnya.
  3. KEGAGALAN JANTUNG : sesak nafas dan bengkak pergelangan kaki apabila jantung tidak dapat mengepam darah secukupnya untuk memenuhi keperluan tubuh.
  4. RITMA JANTUNG LUAR BIASA ( ARITMA ) : degupan yang tidak tetap yang boleh menyebabkan sesak nafas dan debaran jantung.

Jika ada antara anda yang mempunyai tanda seperti yang saya nyatakan diatas...APA YANG PERLU DILAKUKAN?


LAKUKAN UJIAN PENGESANAN 

ELEKTRO KARDIOGRAFI @ ECG.

ECG merupakan ujian mudah yang tidak menyakitkan dan boleh dilakukan samaada doktor atau pembantu perubatan.


KES-KES SERANGAN JANTUNG DI MALAYSIA





Menakutkan kan??

Kadang-kadang orang yang tidak sangka..orang terdekat..orang yang selalu bersukan...eh..lagilah hairan...sepatutnya dah sukan sihatla kan...haa..puncanya...nutrien jantung tak cukup nak pam..kerja kuat tapi insufficient nutrient ...

CARA CEGAH SAKIT JANTUNG


Mudah je bagi yang mahu menjaga kesihatan

1.BERSENAM - WAJIB..Sebab nak latih jantung supaya jantung lebih aktif

2.JAUHI STRESS - stress ni banyak...kurang tidur pun stress namanya,sakit kepala pun stress

3BERHENTI MEROKOK - ni biasanya kalau dah kena pintasan baru bertaubat berhenti

4.MAKAN SECARA SIHAT - kurang gula,kurang garam lebihkan air putih,buah sayur.

5.SUPLEMEN BERKUALITI DAN ADA LANDMARK STUDY - ini diakui sendiri oleh pakar nutrisi sebab negara yang lebih diet ikan  kurang mendapat sakit jantung.

SUPLEMEN UNTUK JANTUNG


Disini saya cadangkan utk menambah satu lagi suplemen antioksida tinggi yang membantu menghalang dinding arteri dari mengeras dan menyebabkan plak seterusnya tersumbat. .

VIVIX

KLIK   SET LENGKAP JANTUNG SIHAT              UNTUK MENDAPATKAN SET LENGKAP JANTUNG SIHAT


HUBUNGI 0106300503 BAGI MENDAPATKAN DISKAUN PEMBELIAN 20% SERTA KEAHLIAN PERCUMA ..DAN NASIHAT PEMAKANAN SUPLEMEN PERCUMA.


HAWA 
922942 
PENGEDAR SHAKLEE SERI MANJUNG DAN SEMENANJUNG MALAYSIA
Nak tanya..ramai ke yg nak kulit cantik mcm Korea?

Putih je kan..moist je tgk..bersih je nampak...

nak tau ada skin care yang mampu menjadikan kulit wajah ada lebih sihat dan cantik dari retis Korea tu..haa,pertama sekali ubah mind set nak putih melepak tu..warna kulit tu bergantung dengan kandungan melanin di bawah kulit..lagi gelap lagi tahan lasak tau..kurang risiko nak kena kanser kulit.

haa..syok tak?

tapi yang paling PENTING ialah KULIT SIHAT

Kulit sihat ni membuatkan kita lebih konfiden sbb tak payah susah2 nak tepek foundation bertingkek sbb nak tutup kekurangan seperti jerawat pasir,jerawat batu,jerawat nanah,parut jerawat yang berlubang tu,jeragat...uuuuu....kusamm...keringg...eh banyak betul masalah kulit tak sihat ni..

Ha...retis Korea tu pergi buat surgery dik non...buat laser...mahal uiiii...deme takpe le..syarikat bayar..duit job pun juta2...

tapi ada jalan lebih murah...selamat...tak sakit...tak pedih malah hari2 hati berbunga tengok perubahan muka..hasil kajian selama 8 tahun..bahan botani alam semulajadi  dijamin tiada lebih 1500 lebih bahan kimia berbahaya tau...semuanya nature friendly..tak mencemarkan alam sekitar...


CONFIRM!!MEMANG NAN HADO BENDA BAHAYA DALAM YOUTH NI

nak tgk tak wajah2 org konfiden berwajah natural dengan skin care yang satu ni

KORANG RASA?UIII...LAWO DAH KULIT




EHH..MAKIN LAWO..SEJUK MATO MEMANDANG EH..




MAK AI..AJAIB BETUL NI..




YOUTH BASIC SET



SET RAWATAN INTENSIF DAN REPAIR

EH...SEBELUM TU KAN...BULAN DISEMBER NI KALAU KORANG BELI FULL SET INTENSIVE TREATMENT KORANG DAPAT.....



RADIANT C + E FREE...FREE.....FREE... YANG BERNILAI RM412.50!!

SIAPA NAK KASI PERCUMA DIK NON..BULAN NI JE OK...

PASTIKAN KORANG CALL ANJALI 0106300503 UTK KEUNTUNGAN BERGANDA!

INGAT 0106300503